Vrij wonen

Altijd al lekker vrij willen wonen in een polder? Dat kan nu, want Spengen 2A in het buitengebied van Kockengen staat te koop. Het huis is omringd door water en is eigenlijk een eilandje. Het eilandje is gelukkig toegankelijk door een eigen vaste brug vanaf polder Spengen. Anders zou het toch een beetje lastig zijn om elke keer met een bootje te moeten overvaren om op het perceel van bijna 3200 m2 te komen. Klinkt wel romantisch natuurlijk en dat is het ook in een bootje met mooi weer, maar iets minder leuk bij slecht weer. De vaste brug heeft een toegangspoort tot het perceel. Dat is wel fijn, want hierdoor wordt het privacy gevoel versterkt. De privacy is hier geweldig je verwacht uiteraard ook niks anders van vrij wonen in Nederland.

De tuin

Dag in dag uit kun je hier genieten van de landelijke omgeving en beleef je alle seizoenen van dichtbij. Fluitende vogels, kwakende kikkers, nestjes van vogels, prachtige vlinders, libellen, bijen alles komt hier voorbij. Echt leuk als er weer kleine eendjes in het voorjaar in de sloot zwemmen of de kikkers die gezellig ‘s avonds beginnen te kwaken. Onze kat heeft het hier ook echt naar haar zin. Elke dag is het wel raak en komt ze thuis met een prooi die ze meeneemt van haar jachtterreinen (de weilanden) en ons trots wil laten zien. De tuin rondom het huis is groot genoeg om wat kleinvee zoals een geitje, pony, varken of kippen aan huis te houden. Het kippenhok staat er al. Onze hond vindt het hier ook fantastisch. Lekker rondrennen in de tuin. Landelijk wonen komt zo heel dichtbij.

Het huis

Het onder architectuur gebouwde huis staat midden tussen het groen. Dit versterkt het gevoel van vrij wonen. Het huis heeft de bijnaam ‘De Tent’ en dat komt door de bijzondere bouwstijl. De architect heeft 40 heipalen gebruikt als zijnde de tentstokken en de opbouw van het huis en het dak in de vorm van een circustent gegoten. Echt heel knap gedaan. Vakmanschap. Het bijgebouw is in dezelfde stijl gebouwd. 

Het grote huis is prima geschikt voor een groot gezin, kantoor aan huis, kangoeroewoning. Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken. En dan is er nog een bijgebouw. Het bijgebouw zou als ‘tiny house’ of als gastenverblijf kunnen dienen. Het heeft een toilet, keukenblokje, douche en een eigen opgang en ook nog een sauna. Misschien een beetje te luxe voor een gastenverblijf, maar ja natuurlijk wel leuk om een heerlijk avondje of middag te ontspannen in je eigen sauna. Helaas hebben we nog geen zwembad, maar wel een buitendouche met warm en koud water om af te koelen. Daarna is het heerlijk zitten op het aangelegde houten deck met vrij uitzicht over de weilanden onder het genot van een drankje en een hapje. Kortom, het ultieme gevoel van vrij wonen in de polder Spengen.

Wil je na het lezen van dit blogartikel meer zien van het huis Spengen 2a? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel 06-24137166 om een afspraak in te plannen!

BELANGSTELLING? NEEM DAN CONTACT OP